Quark vs InDesign

Har nå jobbet med Quark i et års tid, men klarer ikke å bli fortrolig med det.
Har ikke klart å finne noe som er positivt med Quark, vi sitter på Quarkxpress v6.52 pga kompabilitet med andre programmer i produksjonen, men alikevel.

Så det jeg lurer på, er om det er noen som har erfaring med både Quark og InDesign som vet om noen ting som Quark kan som ikke InDesign kan? Bare èn liten ting som er positivt med Quark?

Selv klarer jeg bare å komme på en ting, og det må være at Quark kjører lettere en indesig, men det bør ikke være noe problem for noen som jobber innenfor grafisk å kjøre ID. Altså ikke så positivt alikevel…

Vist 208 ganger. Følges av 1 person.

Kommentarer

Jeg har jobbet med Quark siden ca 1991 og InDesign siden ca 2002. Det jeg opplever er at Quark er bedre på store, tunge dokumenter pga. mye enklere side/mal-system. Kan hende InDesign har samme, men jeg har aldri funnet ut av det. Eneste forskjellen jeg vet om er at InDesign klarer psd-filer og ai filer. Tror det er den eneste grunnen til at jeg foretrekker InDesign framfor Quark.

Jeg liker å ha orden i dokumentene min, kanskje litt pirkete, men men.
Hvordan gjør du det når du skulle sette en hjelpelinge i Quark? Vet at i ID kan du markere hjelpelinjen og angi akkurat hvor den skal være, men finner ikke ut at det går i Quark.

Dersom du ikke har hjelpelinjer er det vanskelig og tidkrevende å plassere f.eks to rektangler som har forskjellig bredde høyrejustert. Men det er ikke noe problem i ID da du har “Align” verktøyet…

Du får fram linjaler med +R, så drar du ut de på samme måte som i InDesign. Har ikke Quark her jeg sitter akkurat nå, men mener det bare er å dobbleklikke på linjen for og angi mål etc. Husker ikke om det er slik i Quark 6.52, men i de nyeste versjonene hvertfall:-)
Align funksjon finnes også i Quark. (Juster objekt).

Annonse

Nye bilder