Flow endrer alt

Via diverse blogger (John Nack hos Adobe og David Blatner hos Mogo Media ) er jeg blitt gjort oppmerksom på et kommende program som vil endre hverdagen for mange av oss som arbeider med grafisk produksjon. Produktet er riktignok ikke klart ennå, men Flow har potensiale til å være en livredder for mange av oss.

Kort sagt er Flow et verktøy som følger med på det du gjør blant annet i programmene til Adobe og Apple. Programmet skjønner hva du holder på med og holder styr på hvordan ting hører sammen. Si at du kopierer et element fra Illustrator og inn i Photoshop. Så lagrer du bildet, og plasserer det inn i InDesign. Flow oppretter da en forbindelse mellom disse forskjellige dokumentene slik at du ikke i vanvare sletter en av dem. I tillegg håndterer programmet nyttige ting som versjonshåndtering, og gir deg oversikt over hvilke prosjekter du har holdt på med når (En drøm for alle som er sent ute med å fylle ut timelistene sine).

I vår digitale hverdan med ekstremt mange filer å passe på, vil Flow kunne sørge for at du aldri mer ødelegger et prosjekt ved å tukle med feil fil. Jeg gleder meg.

GridIron Software har også lagt ut en morsom teaserfilm på youtube som ikke sier noe særlig om prosjektet, men desto mer om designeres hverdag. Ekstra morsomt er klassifiseringen av en designer. Han har morsomme firkantede briller og bukkeskjegg. Noen som kjenner seg igjen i den?

Kommentarer

Nå nærmer det seg omsider – over ett år senere melder Gridiron at Flow skal i Beta i morgen. Mine forventninger er høye…

Annonse

Nye bilder